Slovenski Podcasti

Seznam vseh slovenskih podcastov


EPIZODA 01: Zakaj "pade cuker" in kako to ustaviti? Jelena Dimitrijević

Statistika navaja, da svetovna populacija letno zaužije približno 180 milijonov ton sladkorja (sladkor je dodan že skoraj vsaki industrijsko predelani hrani oz., z drugimi besedami, približno 80 % industrijskih izdelkov beleženo vsebuje sladkor). Tokrat bomo s certificirano nutricionistko Jeleno Dimitrijević pojasnili, v katerih primerih hrepenimo po sladkorju, z uživanjem kakšnih živil zmanjšati potrebo po slaščicah ali drugih sladkih pregrehah, zakaj dodajati hrano grenkega okusa, katere začimbe pomagajo ublažiti napade ter s kako v telo vnesti tri temeljna hranila za zmanjševanje potrebe po sladkorju (magnezij, krom in cink). Magnezijev gel in druge preverjene izdelke pa najdete tukaj: https://klepetobkavi.si/trgovina/podrobnosti/magnezijev-gel-200-ml-100-naravno.html