Slovenski Podcasti

Seznam vseh slovenskih podcastov


Uroš Mencinger: "Naj se naučijo jesti, kuhati in kaj je to hrana." | Sladko-kisli svet

Uroš Mencinger je oče največjega kulinaričnega gibanja v Sloveniji - Teden restavracij. Je eden izmed najbolj prepoznavnih piscev v kulinariki pri nas, kritik, novinar, ljubiteljski kuhar in športnik. Predvsem pa dobrojedec!V drugi epizodi podkasta Sladko-kisli svet Grega in Uroš razpravljata o razvoju sodobne kritike hrane ter o tem, ali so novi kulinarični kritiki predvsem vplivneži. Poglobita se v delo kulinaričnega kritika, na kaj vse mora biti resen kritik pozoren in razpravljata o projektu Teden restavracij ter njegovi vlogi v slovenskem gostinstvu.0:00 - 0:26 Intro0:26 - 3:20 O poznavanju slovenske kulinarične scene3:20 - 7:02 Izumiranje kulinarične kritike7:02 - 09:06 Nasvet za kulinarične "influencerje"09:06 - 10:09 Odnosi z ostalimi kritiki10:09 - 13:38 Je poklic kulinaričnega kritika idealen?13:40 - 19:34 Teden restavracij19:34 - 24:49 Originalnost24:49 - 26:57 Vzpodbujanje tekmovalnosti26:57 - 34:19 Odgovorna kritika 34:19 - 37:16 Tradicionalna slovenska gostilna37:16 - 38:02 Lahko kritik obišče gostilno neobremenjen?38:02 - 40:05 ZaključekGostilna RepovžSpletna stran - https://gostilna-repovz.si/Instagram: https://www.instagram.com/gostilnarepovz/Facebook: https://www.facebook.com/gostilnarepovzTikTok: https://www.tiktok.com/@gostilnarepovzUroš MencingerFacebook: https://www.facebook.com/uros.mencingerProdukcija in postprodukcijaAKLIH