Slovenski Podcasti

Seznam vseh slovenskih podcastov


David Žefran: "Dobro skuhati je najlažja stvar." | Sladko-kisli svet

David Žefran, slovenski chef leta 2024 po izboru Gault&Millau, je po le treh mesecih po odprtju svoje restavracije Milka v Kranjski Gori dobil Michelinovo zvezdico. In že takoj naslednje leto tudi drugo.V tretji epizodi podkasta Sladko-kisli svet Grega in David razpravljata o pomenu ekipe, njihove povezanosti in skupnih ciljih, ki so pripomogli k tako izjemnemu uspehu, kot je pridobitev dveh Michelinovih zvezdic. Pogovarjata se o različnih izzivih, s katerimi se mora vodja soočiti in jih usklajevati v ozadju, o naravi njegovega dela in zahtevanem načinu razmišljanja, ki je potreben za tak uspeh.0:00 - 0:45 Intro0:45 - 5:35 Najbolj kisla stvar Michellinove zvezdice5:35 - 9:25 Michellin in restavracija Milka9:25 - 12:30 Ali obstaja “recept” za pridobitev Michellinove zvezdice?12:30 - 15:34 Možnost uspeha v Sloveniji, brez dela v tujini15:34 - 16:40 Vpliv pridobitve Michelinove zvezdice16:40 - 20:40 Je lahko fine-dining sustainable?20:40 - 22:10 Dobro skuhati je najlažja stvar22:10 - 30:28 Finančna plat fine-dining?30:28 - 34:05 Koliko se lahko zaneseš na ekipo in koliko ona nate?34:05 - 37:30 Kakšna je cena takšnega uspeha37:30 - 40:41 Pij manj, pij dobro ... jej manj, jej dobro!40:41 - 41:47 Pridobivanje kadra za delo na tako visokem nivoju41:47 - 44:58 Iz kje izhaja inspiracija za nove krožnike?44:58 - 47:48 Trend v visoki kulinariki?47:48 - 51:30 Kultura Slovencev v gostinstvu51:30 - 55:31 Soočanje s kritiko55:31 - 57:54 ZaključekGostilna RepovžSpletna stran - https://gostilna-repovz.si/Instagram: https://www.instagram.com/gostilnarepovz/Facebook: https://www.facebook.com/gostilnarepovzTikTok: https://www.tiktok.com/@gostilnarepovzDavid ŽefranInstagram: https://www.instagram.com/davidzefran/Restavracija MilkaInstagram: https://www.instagram.com/restaurantmilka/Produkcija in postprodukcijaAKLIH